Хасково

10 училища в община Хасково с маломерни или слети паралелки

10 училища в община Хасково имат маломерни или слети паралелки заради малкия брой деца.

За септемврийската сесия е внесена докладна от кмета Добри Беливанов за утвърждаване на маломерни и слети паралелки в учебните заведения на територията на община Хасково.

В кметството са постъпили искания от директорите на училища с предложения да им се разреши функционирането на маломерни и слети паралелки. Исканията са придружени с положително становище от началника на Регионалното управление на образованието и мнението, че такъв брой ученици в паралелките не застрашава качеството на учебно-възпитателния процес и се гарантира правото на достъп до образование на учениците.

Училищата, където има такива паралелки са ОУ „Христо Ботев“, с. Войводово – всички от 1 до 7 клас, ОУ „Любен Каравелов“, с. Узунджово – 2 а и 2 б клас, ОУ „Христо Ботев“, с. Динево – всички, като 3 и 4 клас е слята паралелка, ОУ „Христо Ботев“, с. Долно Големанци – всички, като 3 и 4 и 6 и 7 клас са слети, ОУ „Васил Левски“, с. Книжовник – от 2 до 7 клас, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Конуш – от 3 до 7 клас, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Малево – 3 клас, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, Хасково – 10 клас с 14 ученици, СУ „Васил Левски“, Хасково – 11 клас със 17 ученици, СУ „Стефан Караджа“, Хасково – 10 а клас с 14 ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
24.09.2017 12:14 12:14

БЕЛИВАНОВ и ГЕРБ да си ходят!!!
Скоро само Роми и Таласъми ке обитават хасковска околия!!!!

Кауня
Кауня
24.09.2017 14:00 14:00

Беливанов да бега да става директор на училището в с.Караманци да може да си износи костюмчетата дето си ги понакупи като кметче за по 700-800 лв.и спести 36000 лв.дъртия пиргич!!!Все едно не е ял ,вода пил само,хапчета не взимал!!!Еба ти Мумията !!!Хасковлии ТРЯВА НЕ ПАСАТ И КУР нишон на асфалт не поливат…..

при зив
при зив
24.09.2017 19:54 19:54

МАНДАТНОСТ на директорите и директорките на училища – най-много 4 години на поста. Това е максимума, за които могат да се изтърпят подивели и зли селянки, самозабравили се и агресивни тиранки и некомпетентни селскостопански производителки на големи плодове. Да си ходят всички побеснели тикви, защото хората ги мразят до дъното на душите си. Не искат даже на една маса да сядат с тях. И насила да ги сберат, пак няма да обичат такива долни, кадруващи, интригантстващи, пъчещи се, крестящи и прилагащи двойни принципи и стандарти директорши. Народа си иска свободата и отново да ходи с желание на работа. А не да го гонят и хокат разни баби Яги.

Back to top button