Хасково

Хванаха петима с наркотици в Хасковско, сред тях и 16-годишна

Петима са заловени с дрога в Хасковско през последните дни, съобщават от пресцентъра на полицията.

Тази сутрин на улица „Панорама“ в Хасково, автопатрул от местното управление е спрял за проверка лек автомобил Рено, шофиран от 31-годишен мъж от града. Полицаите са установили, че мъжът шофира без шофьорска книжка в срок на административно наказание. В хода на проверката е извършен обиск на мъжа, в когото са открити 4 сгъвки с бяло твърдо вещество, за които предстои експертиза за установяване на вида и грамажа.

През денонощието в ареста в Хасково е бил задържан и 62-годишен водач на Фолксваген, установен да шофира с 2,36 промила алкохол. Също бързо производство е заведено срещу 46-годишен хасковлия, хванат да управлява мотопеда си без регистрационна табела. Производство по бързата процедура е заведено и в Димитровград срещу пиян водач, заловен от униформените да управлява Пежо-то си с 2,15 промила алкохол в кръвта. В харманлийския арест с мярка на задържано до 24 часа е бил и 30-годишен водач на товарен автомобил Мерцедес. Той е спрян за проверка в Харманли. Униформените полицаи са установили, че не притежава книжка и има влезли в сила 2 наказателни постановления за същото деяние през последната година.

40-годишен димитровградчанин пък е хванат с дрога. Вчера криминалистите са проверили дома му на улица „Захари Стоянов“ и са открили 3 саксии. Във всяка е имало засято растение от рода на конопа с размери между метър и метър и половина.

През почивните дни криминалистите са иззели още 0,54 грама канабис от 36-годишен мъж, живеещ на улица „Захари Зограф“. Те са обискирали мъжа след сигнал за семеен скандал. По същото време в Любимец е проверен частен дом на улица „Тракия“. В жилището, обитавано от 16-годишна девойка е намерена цигара със суха листна маса с тегло 0,3 грама – марихуана, заради което е отпочнато бързо производство.

Хасковските полицаи също са регистрирали бързо производство за наркотик. Автопатрул е спрял за проверка в квартал „Бадема“ Ауди А4, шофирано от 25-годишен младеж. В дрехите му е открито пластмасово топче, съдържащо 7 зелени таблетки – екстази. Открита е и бучка завита във фолио – амфетамин. Младежът е задържан до 24 часа.

Цигари и тютюн без бандерол иззеха през почивните дни полицаи от Хасково, Димитровград и Харманли. В хода на операциите са проверени, лица, вила, дом и магазин, в които са открити и иззети общо 7090 папироси и 41,200 кг. нарязан тютюн.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button