Любопитно

Ангел Бонев обогати мемоарната литература за хасковския край

„След повече от 20 години преход ние, българите, приличаме на хора, които са разрушили своя дом по чужд акъл и от трошките му се мъчат да построят нов и той да бъде по-хубав. Как да стане това ?“ Този въпрос задава в книгата си „Пътища, приятели, събития“ Ангел Бонев, който има безспорни заслуги за промишленото и стопанско развитие на района до края на 80-те години.

190-те страници са събрали спомени за неговата дейност на различни длъжности в Хасково и Харманли в продължение на 43 години, и за хората, с които се е срещал. Исках да оставя в паметта на нашите деца и внуци истината за времето, през което живяхме и работихме, а истинските автори са всички хора, променили облика на родния край, казва Ангел Бонев.

Премиера

На състоялата се литературна премиера книгата бе представена от известния журналист и публицист, ст.н.с. д-р Павел Пасарев. Най-голямото достойнство на книгата е, че тя е откровен и обективен разказ за хасковския край и неговите хора, а такива издания с регионален обхват днес липсват, подчерта той. Тя е написана от достоен човек с болка за България и нейната нерадостна съдба днес, смята писателят Петър Ангелов.

Книгата е не само мемоарна. Написана с добронамереност, тя е точен документален разказ и добър източник на бъдещи изследователи на социалистическия период, е оценката на д-р Виолета Костова, главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково.

Поздравления и цветя бяха поднесени на автора на новото издание- стойностно допълнение към летописа на Хасковска област от близкото минало.

Премиера

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо Андрев
делчо Андрев
25.09.2017 20:56 20:56

То като идея е прекрасно -да прочетат идните поколения и да знаят какъв беше живота през 45 г социализъм Ама те не четът киснат пред интернета и гледат американски филми или пък са в дискотеките

Back to top button