Спорт

Двама хасковлии с историческо класиране на Европейското по аеробика

Двама състезатели от Хасково са в състава на отбора при мъже и жени, който записа историческо класиране на Европейското първенство по спортна аеробика в Анкона, Италия.

Това са Тихомир Баротев, който се състезава за хасковския клуб „Виолена“ и Дарина Пашова, която е състезател на пловдивския АМД.

Аеробика

За първи път България участва с пълен отбор при мъже и жени и след близо 10-годишно отсъствие от финали на Европейско първенство, отборът ни завоюва престижни класирания след квалификациите. Нашите записаха 5 място в категория „Групи“ и „Индивидуално мъже“, 7 и 8 място в категория „Индивидуално жени“ и 6 място в отборното класиране.

За първи път България се нарежда сред първите 6 най–добри в отборното класиране от общо участващи 22 държави.

Прекрасни съчетания, изиграни с много хъз и желание за победа за да се наредиш сред доказани и утвърдени с години имена в различните категории от Румъния, Русия, Унгария, Италия, Испания, коментираха спциалитите.

Тихомир Баротев нарицателно име в спортната аеробика и с голямо бъдеще и при мъже и жени вече е студент в Софийски университет специалност „Европеистика“. Талантът в този спорт ще продължи вероятно и със спортната кариера за да се бори и стъпи на почетната стълбичка в предстоящите 2018 и 2019 г. Световно първенство и Европейски олимпийски игри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button