Спорт

Финансова помощ за трима от силните спортисти на Хасково

Общинският съвет да отпусне финансова помощ на трима от изявените спортисти на Хасково предлагат с докладна за сесията на общинския съвет в петък от представителната група на „Коалиция за Хасково“. Предложението бе подкрепено и от спортната комисия при местния парламент.

Предлага се отпускането на финансова помощ в размер на 1500 лв. на Емирджан Мехмед, състезател на боксов клуб „Севдалин Василев“, 1000 лв. на Мерт Рамадан, състезател на клуб по борба „Ангел Войвода“ и 500 лв. на Християна Петрова, състезател на хандбален клуб „Хасково“.

През последните два месеца, хасковският спорт постигна невиждани от години успехи, благодарение на изявени наши спортисти. С решение на общинския съвет от август 2017 г. се подпомогнаха две от състезателките ни, с които имаме самочувствието да се гордеем – Петя Делчева и Горяна Стоева, се казва в докладната.

В същото време не можем да подминем и успехите на Мерт Рамадан, който тази година стана двукратен шампион на България и завоюва трето място на Европейско първенство за кадети в Сараево, участва и на Световното в Атина, където се представи достойно.

Само преди седмица всички стискахме палци на Емирджан Мехмед, който спечели второ място на Европейското първенство по бокс в Албена.

Не можем да подминем и успеха на националката ни по хандбал Християна Петрова, състезателка на клуб „Хасково“. Тя завоюва трето място на Европейското първенство за девойки в Скопие, Македония. Християна стана и шампион на България за 2017 г. с отбора на „Хасково“.

Средствата са за възстановяване и рехабилитация след тежкия и успешен за тях спортен сезон, пише още в предложението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button