Регион

Прокуратурата разследва спипани над 27 000 безакцизни цигари

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава три бързи производства за държане на цигари без бандерол спрямо 38-годишния Ц. Ц., 47-годишния М. С. и 55-годишния С.С., съобщават от държавното обвинение.

Снощи около 21:30 часа в Свиленград, полицаи извършили проверка в помещение в района на жп гарата, в което открили два сака с по 500 кутии цигари без акцизен бандерол, във всеки един от тях. Чантите били собственост на М. С. и С. С. като двамата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо тях са образувани две отделни бързи производства.

Около 23 часа пак в Свиленград, в района на жп гарата, полицаи открили сак с общо 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и установили, че са собственост на 38-годишния Ц. Ц. Спрямо него е образувано бързо производство и е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Общият брой на откритите и иззети акцизни стоки без бандерол е 1360 кутии или 27 200 цигари.

По трите случая се извършват процесуално-следствени действия. Предстои Районна прокуратура-Свиленград да повдигне обвинения спрямо тримата мъже за държане на акцизни стоки без бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button