Любопитно

Мара Латева – с длето и четка на три пленера

Дървена пластика на хасковската художничка Мара Латева ще краси градски кът във Велико Търново.

Тя е сътворена по време на международния скулптурен симпозиум „Пространства – Скулптурни обекти и пластика в екстериорна среда“, организиран от Представителството на Съюза на българските художници в старата столица и общината. Скулптурите – дело на емблематични творци от България и чужбина – бяха показани на изложба в зала „Рафаел Михайлов“.

По покана на Дружеството на художниците в Габрово Латева участва и в международния пленер по живопис в село Боженци, запазило духа на Възраждането. На една от картините и грее хубостта на младата болярка Божана, която според легендите бягала от османските нашественици и се скрила в местността, където днес е село Боженци.

Две други картини на Латева са създадени в съседна Румъния – на международния пленер „Земя на кръстопът“, състоял се край Тимишоара.

Сега художничката подготвя стартирането в София на арт център „Изкуството в нас“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button