Регион

Задържаните с цигари на гарата в Свиленград – служители на БДЖ

Тримата мъже, задържани на гарата в Свиленград с контрабандни цигари снощи са служители на БДЖ, съобщиха за Haskovo.info от полицията. Става въпрос за канал за контрабанда на цигари без бандерол от Турция чрез влакове, уточниха разследващите.

Двама от служители на БДЖ са задържани, след като при слизането от влака на гарата в Свиленград отнесли сакове с по 500 кутии цигари в помещение. Третият изхвърлил 360 кутии цигари от влака преди пристигането му на гарата, а след това се върнал да си ги вземе. Тогава е и арестуван.

Според полицията става въпрос за канал, защото от доста време имало данни, че служителите пренасят цигари във влака от Турция към България. Те са наблюдавани от известно време. По-рано от прокуратурата съобщиха, че предстои да бъдат повдигнати обвинения на тримата задържани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
?????
?????
30.09.2017 0:05 0:05

Много ми е интересно кои точно служители са работили по този случай, тъй като от материала става ясно, че полицията явно работи от известно време по този така наречен канал, който може и наистина да съществува, но не тези хорица са мозъците и не те печелят големите пари. Въпросът ми е неслучаен, тъй като доколкото знам /т.е. това което казвам е сигурно/ 4 бр. служители от икономическа полиция, които са общо около 10 човека, напускат системата на МВР и то по собствено желание, следователно от поне няколко месеца, да не кажа от година са напълно демотивирани да работят/интересно защо, като се има предвид че са млади хора и като слушаш онзи овенен, пардон военен- министъра, МВР цъфтят и връзват/. От друга страна директора на ОД МВР Хасково е доста мотивиран още от годините в които беше началник на РПУ Харманли. Същият този хубостник, още преди 13-14г. беше в едни далавери и в тази връзка има постъпили сигнали по които са извършени проверки по времето на един предишен директор /също голям хубавец, с ветеринарно образование/ и в които са установени някои интересни факти, но които си останаха в едни дебели папки, на незнайно място сред архивите на полицията. На Ангелчо, не мога да му отрека някои наистина много важни и необходими качества за поста който заема – упорит е, постоянен е, умее да усеща и предвижда накъде да се насочи, навежда се , целува з_______ци и не на последно място знае къде, на кого и колко. Също така обича да тормози ненужно подчинените си, да ги влудява с безмислени и малоумни задачи с невъзможни срокове за изпълнение, да те накара да признаеш, че „черното всъщност е бяло“ и други подобни изключително необходими простотии с които трябва да се занимават работещите в МВР и което е тенденция растяща в геометрична прогресия от поне 2 десетилетия/ запитайте се защо/. Но в крайна сметка не е луд този дето яде баницата , а този който му я дава. Това е положението и няма изгледи да се подобри, особено като гледам какви простотии продължава да върши този орешенско-черномогилски гений с последните си назначения за началници на РПУ в областта.
Но май се отклоних от темата, която беше за контрабандните цигари. Те същите, нито минават случайно през границата, нито ги прекарват случайни хора, нито някой случайно може да реши да го върши това – ей така да изкара някой лев, всичко в тази материя е организирано и издържано, а такива случки за медиите се вадят, когато Боко започне да им дава срокове да се справят с контрабандата /или аналогично с някакъв друг проблем/. По този начин постигаме едни „невероятни успехи“ в борбата с престъпността, а всъщност си нагласяме далаверата и хората които да я движат. Но стига толкова за днес, да оставим нещо и за други дни, да оставим нещо и за други „весели“ случки.

Back to top button