Любопитно

„Оркестър Титаник“ открива феста „Младите в театъра“

“Оркестър Титаник” на хасковския театър открива Десетото юбилейно издание на фестивала “Младите в театъра” в Ловеч.

Пиесата по текст на Христо Бойчев ще се играе на 1 октомври, от 19 часа на сцената на драматичния театър в Ловеч. Форумът продължава до 8 октомври, а селекцията включва девет постановки на млади режисьори.

“Оркестър Титаник” бе дипломният спектакъл на Дамян Тенев в НАТФИЗ за режисура, за който той получи номинация “Икар” в категория “Дебют”. Премиерата му бе през септември миналата година. Ролите се изпълняват от Красимир Митев, Емануил Костадинов, Петър Влайков, Пламен Петков, Станислава Николова, Иванка Шекерова.

Дамян Тенев е режисьор на още едно от селектираните представления на фестивала в Ловеч – “Една торба барут” по Йордан Йовков, постановка на Сливенския театър.

На публиката той е познат като актьор от ролите му в хасковския театър – в „Безумна нощ”,”Разбиване”,”Живял човек”, „Анархия в Бавария”, „Остани за закуска”, „Женитба”, ”Севилският бръснар” и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button