Хасково

Родители: Бариера спира пожарна и линейка за „Смирненски“

Родители на ученици в хасковското ОУ „Христо Смирненски“ сигнализираха за спусната бариера на източния вход за двора на училището.

Хората се притесняват, че ако се наложи да влезе пожарна или линейка, това не може да стане.

Haskovo.info припомня, че имотът пред входа е частна собственост и там най-вероятно ще започне строителство, каквото бе анонсирано преди близо година. Тогава теренът беше отново заграден, но след жалби от танцуващите в ансамбъл „Хасково“, чиято зала се намира там, загражденията бяха премахнати.

Христо Смирненски

Директорът на училището Венко Точевски заяви пред Haskovo.info, че от близо година има готов проект за изграждането на нов вход, откъм сградата на Общинска полиция в западния край на двора. Министерството на образованието вече е отпуснало и 25 000 лв. за изграждане на входа. Проектът е съгласуван с общината, пожарната и полицията, има разрешително за строеж.

Проблемът е, че дворът е държавна собственост. Вече е минала докладна в общинския съвет, с която общината искат от държавата терена. Сега се чака имотът да бъде прехвърлен на общината, за да започне изграждането на портала.

Точевски вярва, че ако се наложи влизането на линейка или пожарна, частникът ще вдигне бариерата. Проблем ще стане ако там започне строителство, защото тогава спешните екипи няма да могат бързо да преминат и достигнат двора и сградата на „Христо Смирненски“.

От ансамбъл „Хасково“ също настояват за разрешаването на проблема с бариерата и евентуалното бъдещо строителство, защото така им се ограничава достъпа до залата.

Христо Смирненски

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петров
Петров
05.10.2017 12:14 12:14

Кой и защо бави тогава отварянето на нов вход? Каква е тая тромава работа, бе – община-държава! Срам! Частният имот да си строи там, да отворят новия вход! По-лесно щеше да е откъм „Военна болница“ – до новопостроената сграда в двора на училището!

Митю Клявката
Митю Клявката
05.10.2017 12:30 12:30

Избори за НОВ КМЕТ и НОВ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!!!
НЕЗАБАВНО!!!!!
ИНАК ХАСКОВО ПОТЪВА…….

едни жена каза
едни жена каза
05.10.2017 14:10 14:10

Тоя Точевски е изключителна балалайка – от години сградата се руши, сутрин децата газят боклуци и презервативи, зимата нищо не е почистено в двора, а децата често се пързалят и падат, всеки първи учебен ден е струпване на родители върху ученици – нито учителите могат да съберат учениците, нито учениците да си намерят класа. Да не говорим, че години наред на учениците се раздават закуски, произведени от фирмата на г-н Траилов – съпруг на зам. директорката и нова ако не е конфликт на интереси.

***
***
05.10.2017 14:57 14:57

А кой стои зад Траилов?

Рени
Рени
05.10.2017 15:45 15:45

Делянка Добрева стои зад всички мизерии в Хасково!!!
От Марс ,ли падаш?

Миро
Миро
05.10.2017 15:51 15:51

Точката е не само балалайка той е и голям рушветчия,а училището е в този вид защото му е такава управата.Това за закуските и зам.директорката е вярно и е от много години.

ала бала
ала бала
05.10.2017 17:20 17:20

Този проблем е създаден от стария кмет.Той продаде мястото с пътя заедно.

родител
родител
06.10.2017 12:44 12:44

Георги Иванов и архитектът му да кажат, защо новата сграда пред физк. салон е затворила прозорците на салона и няма светлина в съблекалните. Кой разреши, този план. Срам.
Същата работа и със затворения път.

Майка
Майка
09.10.2017 11:45 11:45

Ми тоо,не само директора е такъв и учителите са подкупни ! Не знам какво дали учат децата или чакат,някой по-заможен родител да бутне нещо! Да не говорим за екскурзиите,за учители! Вместо да се заведат децата те си ходят!

Пипилота
Пипилота
09.10.2017 18:20 18:20

А защо вратата откъм военна болница е винаги затворена ? В часовете за отиване на училище и вземане следобед да отварят всички входове .

Back to top button