Любопитно

Ивайловградски ученици проучиха влиянието на Европа върху родния край

Доклади на ученици от Ивайловград са включени в сборника „Европа навлиза в българските земи (втората половина на XIX – началото на XX в.)“.

Те проследяват как европейските порядки се появяват в родния край и какво влияние оказват върху неговото развитие и върху хората. Проучени са източници от библиотеки, музеи и архиви.

Сборникът е оформен в три теми: образование, технически новости и европейско влияние в българските градове. Той е отпечатан от фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изданието бе представено в крайдунавския град, където се проведе Национална ученическа историческа конференция, организирана от Русенския исторически музей, Регионалното управление на образованието, с подкрепата на общината. Поводът е е 10 години от приемането на България в Европейския съюз. Целта е да се провокира интересът на учениците към миналото и историята и да се развият способностите им в сферата на проучвателната дейност.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button