Регион

Осъденият за безакцизни цигари пътен шеф поиска възобновяване на делото

Осъденият и на втора инстанция бивш началник на Районна пътна служба – Харманли Ангел Паскалев поиска оправдателна присъда от Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че през юли Хасковският окръжен съд потвърди присъдата на Районния съд в Димитровград от година и три месеца затвор с 3 г. изпитателен срок и глоба от 9000 лв. за Паскалев. Той бе признат за виновен за държане на 600 кутии цигари без акцизен бандерол.

Както Haskovo.info писа Паскалев бе задържан на 20 май миналата година в Димитровград с цигарите на стойност 4500 лв. Те бяха открити в лек автомобил Опел Астра, собственост на Областно пътно управление – Хасково.

Основният довод, който се прави пред настоящата инстанция, е свързан с твърдение, че е допуснато съществено процесуално нарушение, относно изготвения протокол за оглед на местопроизшествието. Това възражение пространно е обсъдено във въззивното решение. Правилно е преценено,че формално е допуснато нарушение, но то не е от категорията на съществените, което да дава основание за ревизиране на съдебните актове.

Така Апелативният съд оставя без уважение искането на Паскалев за възобновяване на делото, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рени
Рени
10.10.2017 13:00 13:00

Тоя е ясен!!!
Ами с нашия Кмет Кво става???????????????

Трол
Трол
10.10.2017 13:14 13:14

Строи си ПИРАМИДА!!!
МУМИЯТА………

Back to top button