Регион

Хванаха 16-годишен, задигнал 10 бона и телефони от Неделния пазар

16-годишен димитровградчанин е задържан за серия кражби, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момчето, познато с подобните си прояви е осъществило 5 кражби, 3 от които на Неделния пазар в Димитровград. За времето от 8 септември до вчера, той е задигал от 3 отключени автомобила, заведение и маси на пазара, мъжки чанти, в които е имало общо 2467 лева, 3500 евро, лични документи, дебитни карти и 3 мобилни телефони.

В присъствието на инспектор Детска педагогическа стая, младежът е признал за престъпленията и е описал подробно механизма на извършването им. В хода на разследването са намерени част от вещите, скрити на различни места в гористи местности и паркове в околностите на града.

За отнетите пари той обяснява, че са похарчени за семейството му и негови роднини. Извършени са огледи и множество разпити за документиране и доказване на престъпната му дейност.

Непълнолетният, многократно криминално проявен и осъждан е привлечен като обвиняем. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП-Димитровград е задържан до 72 часа. Предстои внасяне и искане на постоянна мярка „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button