Спорт

Три медала за хасковски каратеки от Националната купа по олимпийско карате

Зала Орловец в Габрово бе домакин на Националната купа по олимпийско карате за 2017.

В състезанието се включиха над 400 участника от 29 клуба от страната. В купата от хасковския карате клуб „Аида Вадо-рю“ участваха Васил Ривов, Никола Иванов и Омайкан Юзеир. Те завоюваха два златни и един бронзов медал.

Карате

И тримата каратеки на клуба се състезаваха при джуниорите (16-18 г). В категория до 68 кг. Васил Ривов завоюва златен медал, в категория +76 кг. Никола Иванов също спечели златен медал, а в категория до 55 кг. Омайкан Юзеир се окичи с бронз.

За Васил Ривов това бе и последна контрола преди заминаването му следващия понеделник за Световното първенство по олимпийско карате за кадети, джуниори и мъже и жени до 21 г. в Тенерифе, Испания. Васко е един от 10-те каратеки избран да представя България на първенството на планетата, което се провежда на всеки две години.

До момента за първенството са заявили участие над 1750 състезатели от 109 държави. Това е рекорд по участия, което се дължи на приемането на карате в олимпийската програма Токио 2020. Досега категорията на Васко (джуниори до 68 килограма) е най-голямата в първенството с 69 заявени участници. Конкуренцията е изключителна голяма, като се отчита и факта, че по регламент на световни първенства всяка държава има право на един участник в категория.

След постигнатите полуфинал на Европейското първенство в София през февруари, бронзовия медал от Европейското отборно първенство пред май в Косово и четвъртфинала на Световната купа в Умаг, Хърватия, сега Васко е силно мотивиран да се бори за медал. Очаква се хасковлията да излезе на татамито за първата си среща около 18 часа българско време на 26 октомври, като от клуба му пожелават успех и попътен вятър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button