Любопитно

За месец Михаил Делчев дирижира шведски и датски хор в родно Хасково

За малко повече от месец Михаил Делчев дирижира шведски и датски хор в родно Хасково.

Haskovo.info припомня, че за празника на Хасково Делчев участва в програмата със стокхолмския хор “Перуника”, който се представи с български фолклор.

Хор

Тази вечер пък хасковските ценители се насладиха на датския вокален ансамбъл „Колегиум вокале”, дирижиран от Делчев. Хасковлията призна пред публиката в Младежкия център, че е изключително щастлив от този факт – да се завърне с два различни хора през септември и октомври.

Датските певци са в България за участие в X юбилейно издание на Тракийски хоров фестивал в Ямбол. В репертоара им са включени творби от различни стилове и епохи.

Хор

Преди датския ансамбъл на сцената се представи камерна формация „Орфей+“ при читалище “Св. Климент Охридски” – Хасково с диригент Елена Цветкова. Наскоро хасковската формация се завърна от участие в гала концерт на лауреатите на дистантния конкурс „Нови гласове и песни“.

Концертът се състоя в НИМ в Бояна, а момичетата на Елена Цветкова изпълниха разнообразен репертоар, част от който бе представен и в Младежкия център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button