Регион

Оградата по границата с Турция става обект за националната сигурност

Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност оградата по българо-турската граница.

Решението ще допринесе за опазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазване, както и оперативните възможности за охрана на границата. Очаква се да се подобри контрола за нерегламентирано преминаване на държавната граница и за превенция за осъществяване на незаконни дейности в близост до държавната граница.

Haskovo.info припомня, че в края на август правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от оградата по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на Хасковска област.

Тези средства са за изграждане на удължението на оградата в района на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м. С това удължаване на оградата, последният участък от нея на територията на Хасковска област, който беше проектиран на 11 540 метра, става 13 415 метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dido
dido
24.10.2017 13:50 13:50

Хаха, да не може вече да се снимат резилите ли, затова ли практическите я „закривате“? А за прекарвачите на бежанци не е стратегически обект, палячовци!

арх. Огнян Тунтев
арх. Огнян Тунтев
19.03.2019 9:35 9:35

Тези снимки не са от оградата в участъка на обл. Хасково!

Back to top button