Хасково

Взимат 150 бона от видеонаблюдението, дават ги на спорта и културата в Хасково

Допълнителни средства за детско-юношеския спорт и културата в община Хасково предлагат за октомврийската сесия на общинския съвет съветници от представителната група на ГЕРБ.

В докладната се припомня, че със свое решение от 27 януари общинският съвет прие бюджета на общината с одобрената сума от 200 000 лв. за развитие на детско-юношеския спорт. С решение от 30 юни за спортните клубове бе разпределена сумата от 150 000 лв. Така развитието на детско-юношеския спорт в общината бе ощетено, се казва в докладната.

През 2017-а сме свидетели на много успехи на хасковските спортисти. В тази връзка се предлага да бъде разпределена допълнителна сума на спортните клубове в размер на 100 000 лв. за развитието на детско-юношеския спорт.

Във връзка пък с необходимостта от провеждане на целенасочена местна политика за подкрепа на културната дейност и творците в Хасково, която към момента се осъществява единствено чрез Културния календар на община Хасково, считаме за релевантно да бъдат финансирани изявени местни любителски състави и дружества в сферата на културата и изкуствата. Така съветниците от ГЕРБ предлагат да бъде разпределена сума в размер на 50 000 лв.

Предложението е въз основа на доказан принос в дейности по създаването, разпространяването и опазването на културни ценности като са взети предвид работата с деца и младежи, създаването на устойчиви партньорства, активното участие и реализирането на инициативи в областта на културата и изкуствата.

Считаме, че чрез бюджета на общината, трябва да бъде осигурено и финансиране за дейнотта на Художествена галерия „Атанас Шаренков“, Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Регионалния исторически музей – Хасково, който тази година чества своя 90-годишен юбилей.

Сумите да бъдат преведени на сдруженията или чрез читалищата, в които се осъществява тяхната дейност. Взимането на това решение сега, в навечерието на празника на народните будители – 1 ноември е и морален акт, който ще даде знак, че трудът в духовната сфера е ценен и оценен, е записано още в докладната.

От внимателния оглед на изпълнението на капиталовата програма на община Хасково, става ясно, че част от обектите, планирани за тази бюджетна година, няма да могат да бъдат изпълнени. Един от тях е изграждането на видеонаблюдение в Хасково за 305 000 лв. Дори и да се сключи договор с изпълнител, единственото плащане до края на годината е аванса от 61 000 лв. Така от тази дейност ще останат неусвоени 244 000 лв. и 150 000 лв. от тях ще бъдат пренасочени за спортна и културна дейност в община Хасково, предлагат съветниците от ГЕРБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2017 7:35 7:35

Браво на вносителя!!!! Сега ще видим кой за кого е.Съветника от Хисаря какво ще каже.

Анонимен
Анонимен
21.10.2017 7:22 7:22
Отговор до  Анонимен

Герб се готвят за избори, това е. Почнаха с популизма, лъжите и натягането. Не че ще свършат нещо., ей така да обещаваме, да заблуждаваме, да вземем властта, че без нея сме нищо. Не им вярвайте, хора!

Янко Митев
Янко Митев
20.10.2017 9:20 9:20

Нямам нищо против да се дадат пари за спорт и култура! Но… да се дават за точно определени неща.Сега точно по ГЕРБЕРСКИ се дават изобщо .Да усвоите тези пари!Мисля че е много по добре да е направено искане от спортните клубове за какво точно ще се употребят и срещу фактури да се отчитат.И за какво давате пари на сдружението на Шалапутьов? Че той е беден на идеи като мишка в атомна централа! Нека всеки нуждаещ се заяви точно за какво ще изразходва средствата.

Вили
Вили
20.10.2017 10:31 10:31

Като гледам шефа на комисията по спорт Калемджиев не гласува, сигурно не знае какво да прави или понеже го внасят искането от ГЕРБ сега пак ще са недоволни. Къде е и Кирев нали щяха да събират с Андреев представителите на клубове да правят нова наредба за спорта???

Абсурден популизъм
Абсурден популизъм
20.10.2017 10:51 10:51

Интересно на база какво основание се дават тези пари – ПОПУЛИСТКО е дами и господа от ГЕРБ. В бюджета за 2017 точно съветниците на ГЕРБ и всички останали са подкрепили изграждането на система за видеонаблюдение. Сега решават ей така популистки- да не правим тия камери дайте да дадем за спорт и култура. Къде бяхте когато мислехте бюджета за 2017-не преценихте ли тогава, че парите за спорт са малко? А всъщност какво ще правят с тези пари клубовете? Те винаги имат къде да ги сложат, най малко за заплати на треньорите / не че не заслужават/ обаче е добре да има обосновка не такова разхвърляне на калпак. един клуб 2 хиляди лева , втори клуб 5 хиляди лева…ЗАЩО? За какво? Едно абсурдно предложение само и само да омотаме изграждането видеонаблюдение и после да кажем -кмета не се справя! Безумно е да вземаш пари предназначени за нещо, за което в момента е обявена обществена поръчка!!! И като сключат договора с изпълнител какво да му кажат, чакай да видим ище има ли пари?Превръщаме се в общината на абсурдите.

Е
Е
20.10.2017 10:58 10:58

Абсолютно ясно е казано, че заложените средства в бюджета за 2017 за видеонаблюдение няма да бъдат разходвани тази година, с изключение на аванса… В този случай как не разбрахте, че има остатък… За 2018 средствата за камери отново ще бъдат предвидени…

СК
СК
20.10.2017 10:55 10:55

А те питаха ли клубовете дали са съгласни с това разпределение на парите. На предишния транш имаше безброй протестни коментари-на тоя що толкова много на тоя що толкова малко… Останах тогава с впечатление, че никой не е доволен от дадената сума. Сега някой пита ли ги? Те милите вече не искат и да говорят- това е подигравка с труда на хората и в спорта и културата.

Вили
Вили
20.10.2017 11:13 11:13

Ами това питане трябваше да се организира от Кирив,Андреев,Калемджиев, както обещаха има го и на запис в ЕТВ обещаха това да се случи края на август началото на септември,а сега като гледам на снимката как гледат като телета в жилезница нещо много стресирани!

John
John
20.10.2017 14:07 14:07

нямало пари за кучкарник, но ще метнем по една пържолка на тоя и оня! видими резултати!

Анонимен
Анонимен
20.10.2017 14:16 14:16

Дядо ви Добре отговари 100 пъти за тоя кучкарник и в нито един отговор не става въпрос за пари! Ама вие си лаете…

А каза
А каза
20.10.2017 23:52 23:52

А защо има дейности, които са разделени така, че на едните да се даде, а на другите нищо? Въпреки, че са към община и читалище и въпреки наградите! А на частни спортни клубове може.

Back to top button