Регион

В Димитровград модернизират домашния социален патронаж с 30 бона

С ново оборудване на стойност 29 940 лв. разполага Домашен социален патронаж в община Димитровград, съобщават от пресслужбата на кметството.

Оборудването е осигурено по проект „Обновяване и модернизиране на оборудване за Домашен социален патронаж, Димитровград“, като е доставено и монтирано професионално кухненско оборудване.

По-голямата част от средствата – 26 946 лв. са отпуснати от Фонд „Социална закрила“, а останалата сума – 2 994 лв. е осигурени от бюджета на община Димитровград. Проектът бе с продължителност 4 месеца и приключва на 31 октомври.

С осигурените по него средства са закупени 4 електрически готварски конвектомата, 2 душа за измиване, 1 електрически хокер, 1 метален, стабилен стилаж за посуда и 20 броя тави. Новите уреди са високотехнологични, екологични и енергоспестяващи.

С новото оборудване и обзавеждане в Домашния социален патронаж ще бъдат подобрени условията на труд в кухнята и ще се повиши качеството на предоставяната социална услуга. Ще се подобри качеството на крайния продукт – храната, приготвяна и доставяна на ползвателите на услугата, ще бъде с подобрена хранителна и здравословна стойност. Очаква се оптимизиране на използваните ресурси – пестене на време за приготвяне на храната, пестене на електроенергия т.е. намаляване на режийните разходи. Улеснява се работата на персонала, работещ в кухнята на ДСП, чрез оптимизиране на работния процес, разширява се обхвата и се повишава достъпността на услугата Домашен социален патронаж, развива се допълнителен капацитет за управление и предоставяне на качествени и ефективни социални услуги в общността.

В момента Домашният социален патронаж в община Димитровград обслужва близо 400 потребители – 265 от тях са възрастни хора и лица с увреждания, които получават ежедневно храна в домашни условия от патронажа. Други 116 потребители ползват услугата по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Димитровград“, 17 са потребителите по проект „Обществена трапезария“ към КНСБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button