Спорт

Силен Григор е на 1/2-финал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвърти път в кариерата си за полуфиналите на турнира Intrum Stockholm Open.

Водещата ни ракета продължи със стабилното представяне в шведската столица и отстрани Миша Зверев с 6-3 6-4, съобщава TennisKafe.com.

Григор започна убедително двубоя, печелейки първия гейм на нула, след което и Зверев не допусна колебания в подаването си. В шестия гейм агресивната игра на Димитров му донесе първите шансове за пробив при 15-40 и с великолепен ретур от бекхенд на втория сервис на Зверев не му остави шансове – 4-2. С гейм на нула Григор затвърди и след само двайсетина минути игра се доближи на гейм от спечелването на първата част. Хасковлията притисна световния №30 за нов пробив, който да сложи точка на сета, но след 40-40 Зверев изпълни два перфектни сервиса. Минута-две по-късно обаче Димитров затвори частта с 6-3 на свой начален удар.

На почивката между първия и втория сет Миша потърси помощ от физиотерапевт, като най-вероятно ставаше въпрос за болка в лявото рамо.

Вторият сет започна с убедително представяне на сервиращите, които набързо си размениха по два гейма. В петия Димитров поведе с 15-30 на ретур, но с две къси Зверев си осигури геймбол. Геймът премина през дюсове, но световният №30 удържа.

При 30-30 в седмата част Миша не прецени дълбок удар на Димитров и не уцели топката от бекхенд. На брейкбола игра сервис-воле, но Григор бе подготвен и с отличен ретур принуди германеца да сбърка – 4-3. В следващия гейм първата ни ракета сервираше за затвърждаване и се справи – 5-3.

В деветия гейм нашият поведе 40-30, но Миша спаси мачбола с форхенд уинър по диагонала. Димитров получи подарък след двойна грешка на съперника, който обаче отново се отърва – дюс. Световният №30 спаси още два мачбола, а накрая затвори частта. Така при 5-4 Григор сервираше за победата и я постигна – 6-4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button