Регион

Десетки хиляди ментета хванаха на Капитан Андреево

16 823 текстилни изделия, 258 чифта обувки, 283 чанти, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката е превозвана с товарен автомобил с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“, при която митничарите установяват, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 7 090 чифта дамски, мъжки и детски чорапи. Открити са и общо 5654 текстилни изделия – тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, шалове с логото на световноизвестни марки, както и 4079 мъжки боксерки. Откритите 258 чифта обувки и 283 чанти са с носещи фигуративни и словесни изображения.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Thress
Thress
22.10.2017 16:48 16:48

И какво от това??? Няма да има повече ментета ли? ЩЕ има, всеки не може да си позволи оригинал! Това е мръсната политика на марките – зарибяват ежедневно с реклами и после – надути цени! Мръсна политика, а държавите в нейна услуга!

Back to top button