Хасково

КНСБ: В Хасково имаме работещи бедни, излизаме на протест за вдигане на заплатите

Над 200 човека от Хасковска област ще се включат в националния протест в София на 27 октомври, организиран от КНСБ. Това съобщиха на пресконференция председателят на КНСБ-Хасково Веселин Тодоров и председателят на регионалния стачен комитет към синдиката Иван Казаков.

Има осигурен организиран транспорт с автобуси, които ще тръгнат в 7 часа от Хасково, Димитровград и Харманли. Очакват се и хора, които ще пътуват с личните си автомобили, като протестът започва в 11:30 часа от столичния площад „Св. Александър Невски“. Предвидени са две шествия, първото ще завърши пред Министерски съвет, а второто ще е до Асоциацията на индустриалния капитал в България.

От КНСБ са против отпадането на класа за прослужено време, свалянето на процента на изплащане на болничните и са за вдигане на заплатите не само в бюджетната сфера. Протестиращите очакват да бъдат подкрепени от учители, полицаи и пожарникари. Прогнозата е за около 6000 човека на протеста, като този път целта не е максимална масовост, а да има представители от всички браншове.

„Хората изнемогват, а някои работодатели ги наричат мързеливи. В частния сектор има забавяне на заплати, които трябва да се изплащат навреме. Искаме работната заплата да се вдигне с 10% във всички сектори. Премиерът Бойко Борисов вече даде нота на бизнеса да вдига заплатите. В протевен случай хората ще продължат да бягат в чужбина“, обявиха от КНСБ.

„Работодателите трябва да обърнат много сериозно внимание за едни прилични доходи на своите служители. Не е нормално заплатата в Хасково да е с около 250 лв. по-ниска от тази в Стара Загора и то при положение, че тук безработицата е ниска. Това означава, че в Хасково имаме работещи бедни. В много фирми не се спазва 5-дневната работна седмица и 8-часовия работен ден“, заяви Тодоров, който посочи, че записванията за протеста ще продължат до сряда включително.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Колю Пенков
Колю Пенков
23.10.2017 14:43 14:43

Само така!!!!Да обявят в колко часа и откъде се тръгва,отивам да подкрепям!!!!

един от народа
един от народа
23.10.2017 15:12 15:12

Нека бъде ПРОТЕСТ!!!!!

ЛИЦЕМЕРИ ГНУСНИ
ЛИЦЕМЕРИ ГНУСНИ
24.10.2017 7:30 7:30

КНСБ и подкрепа играят на два фронта. Измамници. Лицемери. Едно говорят за пред хората а друго вършат

Back to top button