Регион

44-годишна крие половин кило живак в дамската си чанта

Половин килограм живак задържаха митничари и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Токсичното вещество е открито в дамска чанта на 44-годишна жена, пътуваща в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници заявили пред българските митничари, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в дамската чанта на една от пътничките е открита картонена капсула, съдържаща стъклено шише с непрозрачна сребриста течност, отговаряща по външен вид на живак. Откритото шише е с етикет с надпис Mercury/Civa % 99.99, с тегло 0.500 грама.

На веществото ще бъде извършена лабораторна експертиза. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница „Бургас“, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. На жената е повдигнато обвинение.

Според експерти живакът се използва при изработката на бижута от благородни метали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dido
dido
24.10.2017 13:49 13:49

Какво толково? Златарите го позват, ега ти и филмите, дето влизат!

Back to top button