Регион

Пълна зала „Младост“ за откриването, Цветанов пожела олимпийски шампиони

Напълно обновената и модернизирана димитровградска спортна зала „Младост“ бе официално открита със спортни демонстрации и концерт на ансамбъл „Чинари“.

Кметът Иво Димов заяви на откриването пред пълната с публика зала, че е много доволен от резултата на 10-месечния труд и определи „Младост“ като бижу. Той благодари на фирмата изпълнител и подизпълнителите, на своя екип, Цветан Цветанов, Бойко Борисов и на министерския съвет, който отпусна целево 3 млн. лв. за ремонта. Кметът припомни, че залата е строена преди 42 г. и от тогава не е била ремонтирана. Градоначалникът поздрави Цвятко Христов, който е бил директор на предприятието, построило залата.

Зала

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов поздрави димитровградчани за това, че са си избрали достоен, знаещ и можещ кмет. Цветанов посочи, че по време на управлението на Иво Димов са привлечени 67 млн. лв., като с тези 3 млн. лв. за залата стават 70, колкото навършва Димитровград тази година. Той пожела на Димитровград успех и от тази зала да тръгнат нови олимпийски шампиони.

Депутатът Делян Добрев посочи, че Иво Димов е успешен кмет, който показва как трябва да се работи в съвременна България.

Залата е с 1 082 места, оборудвана е с най-съвременните екстри. Монтирано е съвременно LED-осветление, положена е PVC мембрана за ултравиолетова слънчева защита на фасадата.
Над централния портал е и тъй нареченото висящо кафене, което предстои да бъде отворено.

Монтирана е вътрешна топлоизолация. Положени са силови кабели на вътрешната електрическа инсталация, климатизация, ВиК и пожароизвестителна системи. Цялата дограма е подменена с алуминиева, която при пожар новата разполага със специален механизъм, който автоматично отваря прозорците, за да се избегне задимяване на помещенията. Ремонтирани са санитарните възли и съблекалните.

В залата има и две коментаторски кабини. „Младост“ е домът на вицешампиона по волейбол при жените „Раковски“.

За да докажат, че е многофункционална и няма да приема само спортни събития, на откриването последва фолклорният спектакъл „Ние, българите“ на ансамбъл „Чинари“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ален Делон
Ален Делон
25.10.2017 20:09 20:09

Цветанов не пожела ли на всички,да имат като него по пет-шест апартамента!!!!

Анонимен
Анонимен
26.10.2017 9:56 9:56
Отговор до  Ален Делон

И що Цветанов е там? Стягане на партийните и електорални редици? Да не би да идат избори? Ха дано!

Анонимен
Анонимен
25.10.2017 20:38 20:38

Ami toia IZMEKIAR DOBREV?

Добрев
Добрев
25.10.2017 21:49 21:49

Кой е измекяр бе? Я марш на село при бълхите!

Янко Митев
Янко Митев
27.10.2017 12:50 12:50
Отговор до  Добрев

За Делян Добрев става въпрос…кой е по голям от него? За измекяр става въпрос. Ти да не си паднал от друга държава?

аааа
аааа
26.10.2017 9:21 9:21

Пълна зала с пенсионери. Хора не останаха в града.

космос
космос
26.10.2017 9:43 9:43

Мафията си откри зала – е добро заглавие. Господата не развалят милион на година, както става ясно …. за старини де. Само, че там горе няма ред ! За пенсиите на Димитровград една зала е НИЩО ! То няма хора .. всичко живо и читаво бяга навън !

Back to top button