Регион

Инспекцията по труда влезе в димитровградската болница, дължаща 220 бона за заплати

Започнала е проверка в димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина“ във връзка с протестите тази седмица за неизплатени заплати, съобщи на пресконференция шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Той допълни, че е изискана пълната документация от болницата и до 2 седмици ще стане ясна пълната ситуация там. Сега вече е ясно, че болницата не е изплатила 220 000 лв. за заплати.

Работещите в няколко отделения не са получавали пълните си възнаграждения от 2015 г. насам. Ако сред тях има хора на минимална заплата ще има предписания и актове за болницата.

В същото време димитровградската болница чака 150 000 лв. от Здравната каса, които са заработени от МБАЛ. Haskovo.info припомня, че от общината вече заявиха, че ще съдят Касата за тези пари. Междувременно управителят на болницата д-р Матей Матеев подаде заявление за напускане.

От Инспекцията по труда допълниха, че ще акцентират върху проверките в строителството.
Само през септември в региона са извършени 98 проверки, констатирани са 258 нарушения, съставени са 6 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 5 за общо 9600 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.10.2017 21:14 21:14

А инспекцията по труда кога ще влезе на проверка при оная Бясната директорка в едно училище в Хасково! Защо се правят на глухи и слепи. Защото оная руса фръцла се има с някаква си там. И какво като се има? Жалко, че акъл няма. В колко нарушения трябва да бъде уличена тази долна директорка, лудата катеричка, че най-после да й теглят шута. Превърнало го е това училище на бащиния. Тропа и крещи като изтървана. Да си ходи с тоя селски манталитет на село! Да се маха от училище.

някой си
някой си
26.10.2017 21:25 21:25

Не само горната директорка ами и отбора от дружките и си позволява твърде много – какво ще кажете за онали полифонична рошла, дето само мисли как да се подмаже – на тая кой и дава право да организира и решава вместо колектива. Да ходи лично да си се подмазва на любимата си директорка. Не на чужд гръб да ляга. И без това ходят ядат и пият заедно – да си подлизурстват и обичат извън училище! Ами тая сметководната – дето има няма година в това училище и взе да кадрува. Ами още малко цялата си рода ще назначи – ей така по цял ден да щракат с пръсти за заплата! Ами тая активната госпожичка – и тук на работа, и там на работа – на два стола! Ама и тя все на любимата директорка се мазни, другите топи и все вода ненапита! Те много станаха новоназначените дружки на дружките. Все хора дошли за купона и за хубавите емоции. Пък работата, крясъците и лошото – на заварените кадри! Що не си помислите драги, че това училище и преди вас съществуваше. А климатът беше човешки и хората работеха с удоволствие! Да ви се връща дано за всички злини и мръсотии!

видов ден
видов ден
26.10.2017 21:45 21:45

От как е дошла тази нервозна и неуравновесена директорка стандарта й винаги е бил двоен. Още от началото взе да се пули за щяло и нещяло. Обгради се с една две „съветнички“, с ниска интелигентност и като взе правосъдие да раздава и хората да подрежда. Забрави тая мръсница, как като сираче беше – с един човек дума не можеше да си каже. Ама се надигна и взе хората да тормози и гони. Повярва си, че като е директорка и всичко може. Може, може – ама както тя със съд плаши – така и нея някой чичко съдия ще я уплаши. Малко ли далавери въртя и завърта. Двете и подгласнички заместнички очите им само за пари ококорени. Те все гледат от къде какво да вземат, какво да изкарат, кой да ощетят! Не се налапаха няколко години на облаги, на заплати, на благоволение, на кафенца и пуш-паузи. Пък некадърни и нахални – до небето. Кой какво работи – те все наврени в тайната стаичка на фасче, клюки и интриги да плетат! Ама ще им се връща – да знаят. Няма ненаказано зло.

Back to top button