Регион

Борса „Марица“ дължи 730 бона такса смет и данъци, спряха й сметопочистването

Община Димитровград спря сметосъбирането и сметоизвозването на Тържищна компания „Марица“ АД поради дългогодишно незаплащане такса битови отпадъци, съобщават от пресслужбата на кметството.

От действието на данъчния субект, какъвто е борса „Марица“ от 2002 г. тържището не е заплащало дължимите си задължение по Закона за местни данъци и такси за данък сгради и такса смет. Общата стойност на задълженията е 730 000 лв. 610 000 лв. са натрупаните задължения на борсата към община Димитровград за такста битови отпадъци и 120 000 лв. за данък сгради.

От общината обясниха за Haskovo.info, че борсата е в ликвидация и има синдик. Там било пълно с наематели, които обаче нямали официални договори. Така в борсата не влизат приходи, които общината може да вземе. Наемателите са започнали да протестират, че не се събира боклука, но от общината посочват, че вината не е тяхна, а в големите задължения на борсата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.10.2017 8:49 8:49

Женен,разведен,не семеен.Така казва управителя на борсата.Мека китка.

Back to top button