Любопитно

Евакуираха „Левски“, показаха на децата как се гаси пожар

Учебна евакуация бе проведена тази сутрин в хасковското СУ „Васил Левски“.

Учениците бяха изведени на двора за определеното време. След това огнеборците демонстрираха как се гаси пожар и запознаха децата и учителите с най-важните правила за безоспасност.

В края всички желаещи можеха да се качат в пожарната и да видят от близо пожарната екипировка.

От хасковската пожарна обясниха, че подобни учебни евакуации се провеждат почти ежедневно в региона.

Пожарна

Снимки: Дениз Карекинян

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Задачка-закачка
Задачка-закачка
27.10.2017 21:09 21:09

Ха познайте коя е най-мразената директорка в града!

иронично
иронично
27.10.2017 21:17 21:17

А не, така – не обиждайте „дивойчето“. Ми то толкоз много се старае и работи, че чак преиграва. Ми то толкоз много иска да я свърши, че чак я скършва. Ми то толкоз много иска да управлява и менажира, че чак мачка с ботуш! Ми то толкоз много иска да всичко да подреди, че чак живота на хората разпилява. Ми то толкоз много иска да го харесват, че чак циркоджийски номера върти! Ми то толкоз много иска да е най-…, че чак се олива. Ми е то де – най-… е. Ама дали се сеща най-..какво!

Хипотетичен образ на една директорка
Хипотетичен образ на една директорка
27.10.2017 21:39 21:39

Защо се чудите бе хора – образованието е отражение на цялата изкривена реалност. Кога по-рано в системата на образованието са работили хора, които нямат стаж, нямат ценз, да не говорим за необходимите лични качества. Професионализмът не се добива защото някой си е решил непременно да става директор и е достатъчно пробивен и имат съответните връзки и познаства. Професионализмът се добива, когато си бил достатъчно дълго в системата и колкото и дефекти и пречки да има тази система, да успяваш да си свършиш работа. Личните качества са неизменна част от образа на един директор било то в образованието или навсякъде другаде. А именно – да не оставаш сляп и глух за проблемите! Да не прилагаш двоен стандарт – един за своите дружки, друг за останалите. Да не си мениш мнението, както е изгодно по необективни причини! Правилата да важат да всички еднакво, а не за дружките както им е изгодно! Да не налагаш непременно своето мнение, защото не понасяш ничие чуждо. Да чуваш чуждите думи и дори да не си съгласен да даваш шанс на по-доброто. Да се отнасяш еднакво справедливо към всички, а не да толерираш кръга от свои хора – те могат да си обикалят, да си пият кафенцето и да се замозабравят, защото са приближени! Да имаш елементарната култура на поведение, а не първосигнално да крещиш, а после да преценяш, ако изобщо можеш!
Да пидхождаш еднакво човешки към проблемите на хората, независимо дали са твои приятелки или са останалите!
Фалша и показността не са направили никого обичан или уважаван. Очевидните прояви на лошо отношение, на нарочване на кадри, на уреждане на сметки, на чистки и тормоз не повишават авторитета на никого. Нещо повече – непристойни са за някого, който иска да се нарече директор.

гуест
гуест
27.10.2017 21:44 21:44

Бреее, от всякъде си личи, че е писано от интелектуалец! По просто е да теглиш една м-йна, за да му се изясни на някой колко струва!

шеговито
шеговито
27.10.2017 22:08 22:08

Катеричка пъргавелка
я зашляпали с табелка!
Що тъй мила правиш
и на поразия мразиш!

Нямаш ли в душата доброта
или я загуби в гъстата гора!
Имаш ли останала човещина
умееш ли да водиш с вещина

Можеш ли с едно мерило
да преценяш как е било!
Да нареждаш и подреждаш
без да се подвеждаш!

Как успяваш да живееш
като вечно все беснееш!
Всички все са криви,
а пък дружките ти мили!

И защо си туй избрала,
и със хора си се събрала,
като другите ги само мразиш
и проклетията си пазиш!

Бегай мила у гората,
да ти дойде ум в главата!
Нека всичко се поправи
и злината се забрави!

Back to top button