Любопитно

Сълзи и радост на балетния конкурс „България танцува“

Сълзи, радост и красиви изпълнения изобилстваха на втория ден от Националния балетен конкурс „България танцува“ в обновената димитровградска зала „Младост“.

Малко след обяд бе официалното откриване на конкурса, като приветствия отправиха зам.-председателят на общинския съвет Юлиян Семерджиев и основният мотор на конкурса хореографът на „Галаксико“ Тихомир Митев.

Балет

Организаторите раздадоха 9 стипендии от МОН за талантливи танцьори. Сред многото награди бяха определени и танцьори с прием без изпит в специалност Съвременна хореография в Югозападния университет в Благоевград. Сред тях бе Румяна Георгиева от хасковския балет „Тангра“. Голямата торта за най-малък участник на конкурса пък получи Мария Бойчева от хасковския балет „Алегро“.

Много сълзи и пожелания за нови успехи имаше по време на своеобразния бенефис на балерината от „Галаксико“ Анабела Крумова, която тази година е абитуриентка в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Конкурсът приключва в неделя, когато ще бъде връчена и Купата на кмета на Димитровград за хореография, посветена на 70-годишнината на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button