Любопитно

„Слава вам, будители народни“ с ученици от Рилски в „Заря“

Урок „Слава вам, будители народни!“ с ученици от 4 Б клас на ОУ „Св. Иван Рилски“ се проведе в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември в библиотеката на хасковското читалище „Заря“.

Будител е всеки един от нас, който чрез словото си, може да пробуди цял един народ и да го подтикне да изкаже мнението си на глас, бе разказано на учениците.

Библиотека

Децата пътуваха назад в миналото с поучителния филм „За народните будители“, когато в нашата история е имало много трудни и лоши времена, именно тогава се появяват първите будители, които ние трябва да помним и да следваме заветите им.

Голям бе интересът на учениците към изложбата на колекцията от ценни и редки книги в библиотеката, получени като дарение при основаването на читалището в родния им град.
Празникът продължи с опознавателна игра, в която децата, разделени на отбори четяха части от „Рибния буквар“, „История славянобългарска“, „Аз съм българче“ и откриваха авторите на произведенията.

Днешните будители, са тези, които са готови да разпространяват и поддържат огъня на просветата, културата и духовността. И като такива, учениците на преподавателя Първанова решаваха и съставената от нея образователна кръстословица за народните будители.

Изводът на самите деца е „Ние сме горди наследници на будни личности, успели да ни направят българи!“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button