Новите граждани на България: Англичани превърхана старо училище в свой дом – ВИДЕО

Видео
Англичани в Левка

Английско семейство превърна изоставено българско училище в свой дом. Историята е от свиленградското село Левка, което вече е дом на семейство Чарлз от Бирмингам. В сградата на някогашното училище все още висят портрет на Христо Ботев и исторически карти на България.

Старата сграда на училище “Христо Ботев” е построена през 1926-та година. През 65-та вече не се ползва, защото има нова. Половин век по-късно тя е полусрутена. Сега някогашното училище вече е ремонтирано и се е превърнало в дом за семейство Чарлз. Идеята за дом в България се родила преди 5 години.

Семейството попаднало на български къщи в интернет и така се запалило по идеята да си купи дом тук. Заради ниските цени. Купуват старото училище за 10 000 паунда, а заедно с ремонта общата му стойност е по-малко от 100 000. Шегуват се, че за тази цена в Англия могат да си купят кучешка колиба.

От тази есен семейството вече ще живее за постоянно тук.

Още от историята на семейство Чарлз и новият им български дом вижте във видео репортажа:

Видео: Георги Даскалов

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.