Хасково

Гледат на извънредна сесия върнатите пари за спорта и културата от Беливанов

До 16 ноември ще бъде насрочена извънредна сесия на общинския съвет, обяви председателят на местния парламент Таня Захариева.

Това се прави във връзка с внесеното от кмета Добри Беливанов възражение срещу решението на общинския съвет от последната сесия, с което пари, предвидени за видеонаблюдението, бяха прехвърлени за развитието на детско-юношенския спорт и културата. Както Haskovo.info писа, градоначалникът атакува решението като незаконосъобразно. Захариева допълни, че е длъжна в 14-дневен срок да свика заседание на общинския съвет.

Сесия
Таня Захариева

По думите на председателя на местния парламент, Беливанов мотивира решението си основно с текстове от законите за публичните финанси и физическото възпитание и спорта. Захариева допълни, че на октомврийската сесия кметът се е позовал и на Закона за общинския бюджет, който е отменен от над 3 г.

Според Захариева въпросът е от обществена значимост и е редно да се обсъди от съветниците.

Преди време общинският съвет реши да се увеличат заплатите на селските кметове. Защо тогава това беше законно, а сегашното решение е незаконно, запита реторично Захариева. Тя подчерта, че общинският съвет е законодателния орган.

Сега общинският съвет може да подкрепи старото решение, да го измени или отхвърли. Ако то бъде подкрепено кметът може да го обжалва пред Хасковския административен съд, посочи възможните варианти Таня Захариева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.11.2017 16:37 16:37

Хасковската герберо-беливанска тъпа сапунка продължава, а Хасково продължава да затъва. Това не е управление, а подигравка с хората и града.

Вера
Вера
07.11.2017 7:12 7:12
Отговор до  Анонимен

Ще гледат извънредно, като са кауни и не знаят какво гласуват. Популизъм и то пълен

радка общата
радка общата
06.11.2017 16:38 16:38

от преди три години е защото те съветниците на беливанов защото те тогава управляваха и райна йовчева повече не е чела ни закон ни вестник. затова тия текстове дето му ги е писала с подкрепата на минко ангелов са стари. ама той нали и скръндза като чу че може да задели парите и би шута на децата . голяма работа че били спортисти ай келеши малки пари ще ми искат я

Възмутен
Възмутен
06.11.2017 17:25 17:25

А бе то деца не останаха, а тоя дъртофелник и тях иска да прогони.

Fanki
Fanki
06.11.2017 17:27 17:27

Отдавна съм се убедил че гелб е мафиотска партия ръководена от такива и с такива членове

Предложение
Предложение
06.11.2017 23:22 23:22

Ами Захариева да предложи съветниците да върнат старите си заплати за да има пари за спорт и култура.

Спортист
Спортист
07.11.2017 7:14 7:14
Отговор до  Предложение

Добро предложение. Популисти

миличяк
миличяк
07.11.2017 7:11 7:11

Кмете ,изкарай на показ списъка на всички твой свати ,сватанаци,наредените да ги назначиш от твой съсобственицивъв фирми и тогава да кажат ,че Добри е ‘честен’ човек.Ами няма да дадеш обещаните бонуси на твойте хора и така ще си направиш видеонаблюдението ,какво толкова ревеш,те хората знаят вече ,че си ‘честен’и ‘милееш’ за тях.

Back to top button