Хасково

11 фирми искат да правят 8 детски и спортни площадки в Хасково

11 фирми кандидатстват по обществената поръчка, обявена от община Хасково за изграждането на 8 детски и спортни площадки в Хасково, съобщават от кметството.

Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата ще се облагородява и пространството около тях. Пример за това е площадката в кавратал „Хисаря“, където освен детски кът ще бъде изградена зона за отдих.

Комисия с председател зам.-кметът Велин Балкански отвори 30 подадени оферти за обособените 8 позиции. Някои от фирмите кандидатстват за изграждането и на 8-те площадки, други на част от тях затова броят на офертите е по голям от броя на фирмите участнички.

Обществена поръчка

Детски площадки ще бъдет изградени в кв. „Болярово“, където стойността на проекта е за над 90 000 лева. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св. Харалампии“, „Априлско въстание“ и „Хан Пресиян“.

Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара“, а за нея са определени над 97 000 лева.

Трета обособена позиция е детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени повече от 66 000 лева.

Ще се облагороди и мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания сумата за това благоустрояване е 37 550 лв.

Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ и „Люлин“ южно от гаражите на улица „Родопи“, като за там са предвидени 40 000 лева.

Площадката в квартал „Хисаря“ е в края на улица „Пещера“ до блока. Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенисмаса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е над 136 000 лева.

Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“, а за там са предвидени над 37 000 лева.

Планирано е облагородяване и на простраство между улиците „Каменна“, „Охрид“ и „Стоян Заимов“. Освен нови стълби от южната страна, там ще има фитнесуреди на открито върху специална настилка, ще се подменя час тот настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този порект е 17 102 лв.

Изпълнителите на ремонтите трябва да бъдат определени от комисията до 31 януари 2018 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
болярово
болярово
08.11.2017 13:10 13:10

Най-после в село Болярово ще има площадка и паркче! Супер!

НЕДОВОЛНИ
НЕДОВОЛНИ
08.11.2017 13:32 13:32

А в кв. Република кога ще направят детска площадка? Тук не живеят ли хора. Пак сме пропуснати. До бившето общежитие имаше преди, сега вече няма, демонтирани са люлките, които бяха отстрани. Имаше и друга площадка, но там вече е дом за деца с увреждания. Стария кмет обещаваше, че там, където е имало люлки ще направят площадка. Само с обещания ще си останем?

Back to top button