Любопитно

Танцьори и мажоретки от Любимец обраха овациите в Турция

Танцьорите „Сакарци“ и мажоретен състав към читалище „Братолюбие-1884“ бяха специални гости в градовете Пънархисар (Бунархисар) и Бююкмандъра , община Люлебургаз в Турция.

Повод за гостуването на местните самодейци бе отбелязването на празниците на двата града, които се проведоха в дните 8 и 9 ноември, в тези населени места.

Любимец

В Пънархисар концертната програма се състоя в центъра на града, където множество деца, ученици, граждани и официална военна делегация станаха свидетели на красотата на българските народни танци, хора и модерно изкуство. След края на всяка изява, танцьорите получаваха бурни аплодисменти от публиката, а в очите на българските изселници имаше сълзи на щастие.

Във всеки един от градовете, българските гости бяха посрещнати от местните кметове, които изказаха признателност и уважение към самодейците и ръководните екипи за споделената емоция на празника. Домакините заявиха, че и в бъдеще танцьорите от Любимец ще бъдат желани гости и им подариха сувенири със символите на двата града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button