Хасково

Настаняват и непълнолетни майки в новите социални блокчета

Кметът Добри Беливанов предлага изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища на територията на община Хасково.

Сред причините е и амбицията на общината да доизгради социалните блокчета в квартал „Орфей“. Там ще могат да се настаняват родители с деца, включително и непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания. „Непълнолетни родители“ са майки, ненавършили 18-годишна възраст, които са родили (осиновили) и отгледали поне едно дете над едногодишна възраст.

В новите социални блокчета ще се настаняват още бездомни хора и такива, живеещи в лоши битови условия, хора в риск от бедност и социално изключване.

Предвижда се и създаването на картотека на лицата от трите целеви групи, които имат право да бъдат настанени в социални жилища, изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“.
Основната месечна наемна цена за ползване на социално жилище, изградени по програмата е в размер на 0,60 лв. за един квадратен метър полезна площ.

Сред другите промени в Наредбата са: предоставянето и използването на общински жилища за нежилищни нужди се забранява. Право да кандидатстват за настаняване под наем в общински жилища имат само български граждани и техните семейства, които отговарят едновременно на следните условия.

Във ведомствени жилища могат да се настаняват чуждестранни граждани, които работят по програми на образованието, здравеопазването, културата и икономиката на общината – за срока на пребиваването им. По изключение, в жилища от фонд „Наемен“ и/или фонд „Ведомствен“, могат да бъдат настанявани спортни, културни, научни и други изявени деятели и личности на община Хасково и гости на общината, когато те и членовете на семейството им не притежават жилище, вила или идеални части от такива имоти на територията на община Хасково.

Молби и документи за картотекиране се подават от 1 ноември до 31 декември на текущата година и се разглеждат от комисията по чл. 1 през следващата календарна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.11.2017 16:12 16:12

Да настанят Беливанов и цялата му рода там и да има рахат от неговите глупости

Анонимен
Анонимен
14.11.2017 18:19 18:19

Демек-циганорки. Електоратя от квартал „Република“ трябва да го купувате,нали Беливанка?

Анонимен
Анонимен
14.11.2017 20:14 20:14

Aми на това се надява вече, то друго не му остава, той и без това не знае за какво е там и какво да прави, освен да фъфли и да си добавя пръстенчета по старческите трепери ръце…. Не е е ли смешно да се вземе за всеможеш, а да е въздух, и то мръсен….

Анонимен
Анонимен
15.11.2017 16:55 16:55

поредна глупост: от кога непълнолетни имат право да осинувяват.

Back to top button