Любопитно

Млади художници подредиха изложба в Харманли

За трети пореден път ученици на Оля Ангелакова – член на Съюза на българските художници, представят своя самостоятелна изложба, съобщават от община Харманли.

В Културния център младите таланти – Емилиян Тенев, Габриела Тръндева, Антонио Калайджиев, Слави Андинов, Паолина Валентинова, Ема Ангелова и Александра Александрова, съвместно с читалище „Братолюбие-1884“, организираха и представиха пред публика свои картини.

Изложбата бе открита от скулптора Тамер Халил, който емоционално, повлиян от енергията и духа на авторите, сподели: „Тези прекрасни млади хора, ни показват платна и творби, които носят баланс и безкраен ритъм, загадъчност и мистика…енергия, която е подчинена на собствената им индивидуалност, с много лекота на изказа и завършеност на формата. Бягащият, препускащият ритъм, се редува с бавни и лежерни паузи, за да експлодира в един момент и да ни залее с лавина от цветове, от топли галещи нюанси на безкрайните човешки стремежи“.

В препълнената изложбена зала от любители на красивото изкуство секретарят на читалище „Братолюбие-1884“ Евгения Стоянова каза: „Оля Ангелакова е човекът, който така умело успя да ги зарази с вируса на изобразителното изкуство. Техният творчески талант препуска и душата на младия човек, която не спира, да създава безкрайни емоции и копнежи…по изкуството“.

В изложбената експозиция присъстваха и акварелните платна на проф. Никола Ангелаков, които бяха изцяло повлияни от любовта към България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button