Любопитно

Пореден успех за „Южняче“ на фестивал в Русия

Пореден успех за възпитаниците на Вокална група „Южняче“ с вокален педагог Боян Митев от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“.

От 10 до 15 ноември „Южняче“ се представи на X-ти Международный фольклорный фестиваль „ИНТЕРФОЛК в России“. В надпреварата взеха участие 56 формации от: Иран, Еквадор, Куба, Англия, Индонезия, Абхазия, Румъния, Белгия, Швейцария, Русия, България и др. Фестивалът се проведе в три тура и нашите чаровници успяха да попаднат в 20-те номинирани от 56-те формации в борбата за голямата награда.

Тур след тур, вокалните ни таланти се изкачиха на заветната победна стълбица. Те бяха удостоени с Първа награда за автентичен фолклор – GRAND PRIX и Трета награда за обработен фолклор. Със спечелването на тези отличия, децата на България, получиха специална Покана – право за участие в Европейския шампионат по фолклор следващата година във Франция.

Освен таланта на децата, за успеха е допринесъл и несравнимия и неповторим български фолклор. Професионално изпетите им песни: „Я изгрей, слънце“, „Тракйо, майко, Тракйо…“, „Пустоно лудо и младо“, „Росни ми, росни Росице“, „Катерино, моме“, „Лудо младо“, „Полегнала е Тодора“, и „Хайде Калино“ ги изкачиха на почетната стълбица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button