Регион

Каналджия прекара 13 иракчани с лодка по Марица

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем 34-годишен гражданин на Ирак, за това, че влязъл през границата на страната без разрешение на надлежните органи, като деянието е извършено повторно, съобщават от държавното обвинение.

По делото е установено, че на 14 ноември, 13 граждани на Ирак влезли на територията на България от Гърция, в района на свиленградското село Генералово, като един от тях бил обвиняемият Ако М. Чужденците били приведени с гумена лодка през река Марица от турски гражданин. Според свидетелски показания той ги чакал в Турция, като ги водил през целия маршрут до България.

След като турският гражданин ги свалил на брега на река Марица, групата продължила към землището на село Генералово, където били установени от гранични служители. Чужденците не се познавали помежду си, с изключение на двама от тях, които били роднини.

Ако М. е бил осъждан през март 2017 г. от Районен съд-Свиленград за горепосоченото престъпление. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Районна прокуратура-Свиленград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

В Районна прокуратура-Свиленград са образувани и 12 бързи производства спрямо иракските граждани за това, че влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button