Регион

Налагат Димитровград като инвестиционна дестинация

„Винаги съм казвал, че по отношение на развитието и визията за бъдещето Димитровград е една крачка преди другите общини в областта, сега мога съвсем уверено да кажа, че Димитровград вече върви две крачки пред останалите 10“.

Това заяви областният управител Станислав Дечев по време на среща-дискусия, посветена на развитието и промотирането на Димитровград като атрактивна инвестиционна дестинация.

Форумът бе организиран по инициатива на кмета Иво Димов с участието на Председателя на УС на Тракия Тех, и представители на местния бизнес, образователните институции, Регионалната служба по заетостта – Хасково, Бюрото по труда – Димитровград, общински служители и съветници.

Кметът Иво Димов подчерта, че сега стратегическата цел е да се откроят уникалните предимства на Димитровград, а идеята е да се направи устойчив план за развитие с времеви хоризонт над 10 години. Данните, които очакваме от Тракия Тех ще помогнат да решим какви точно стъпки да предприемем, за да реализираме целите си, подчерта той.

Според председателя на УС на Тракия Тех Георги Стоев, опитът, който имат като стратегически консултант на Икономическа зона Тракия Пловдив показва, че естествено географско разрастване на зоната е в посока Димитровград. Към нас имаше интерес от по-големи общини, но ние преценихме, че стратегическото положение на Димитровград и Хасково, и най-вече изключително работещият екип на община Димитровград, са основните причини да изберем вашата индустриална зона, обясни Стоев. Той подкрепи идеята на Иво Димов да се планират бизнес и икономически стъпки в далечен хоризонт, защото опитът на Пловдив доказва, че резултатите идват след време и с много упорита работа.

Консултантите от Тракия Тех се ангажират да бъдат посредници между бизнеса, образователните институции и родителите, за насочване на професионалната подготовка на подрастващите към сфери, чиято перспектива е да се развиват тук.

„Стратегическото положение на Димитровград е най-важната предпоставка за успеха и развитието на общината, защото тук се пресичат важни транспортни коридори, които улесняват инвеститорите“, подчерта Иво Димов. Той е оптимист за предприетите стъпки за налагане на града на младостта като инвестиционна дестинация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.11.2017 8:05 8:05

НЯКОЙ ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ НА СНИМКАТА БИ ЛИ РАБОТИЛ НА ПОТОЧНА ЛИНИЯ ЗА 460 ЛЕВА. ПРОСТО ПИТАМ. ЩОТО КАТО ГИ ГЛЕДАМ НЕ СПИРАТ ДА СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ КОЛКО МИСЛЯТ ЗА НАРОДА. ЛИЦЕМЕРИ.

Back to top button