Любопитно

Хасковските тракийци номинирани в национален конкурс

Читалище „Тракия 2008“ и Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково са номинирани в конкурса „Доброволческа инициатива 2017“ за успешно проведената акция по събиране на предмети за камерна етнографска сбирка, която бе дарена на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул.

Както Haskovo.info писа, тя бе експонирана там в навечерието на новата учебна година. Това е четвъртата инициатива на хасковските тракийци в подкрепа на изучаващите български език и история в турския мегаполис.

Общо 45 инициативи на местни доброволци, реализирани в градове и села, се състезават тази година за наградите „Доброволческа инициатива 2017“. Конкурсът е организиран от Фондация „Лале“ и Националния алианс за работа с доброволци за седма поредна година. Тричленно жури ще избере най-добрите и ефективни инициативи. Те ще бъдат обявени на публична церемония в София по случай Международния ден на доброволците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button