Спорт

Диа Евтимова остана на крачка от 2 титли в Анталия

Диа Евтимова загуби финалната среща на турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15 000 долара, съобщават от Българската федерация по тенис.

Хасковлийката отстъпи 6:3, 5:7, 0:6 от четвъртата поставена Марина Чернишова от Украйна, която е № 525 в света. Срещата продължи 2 часа и 27 минути. Поставената под №2 Евтимова поведе с 3:0 в първата част и спечели с 6:3. Във втората част Евтимова поведе с 4:2, но спечели само един от следващите шест гейма. Това пречупи Диа, която не успя да се разпише в третата решителна част.

Преди този мач българката се класира за финалната среща без нито един загубен сет. За класирането на финал Диа си осигури 7 точки за световната ранглиста.

Евтимова не успя да спечели и титлата в надпреварата по двойки. Във финалната среща поставените под №1 Евтимова и Река-Лука Яни от Унгария загубиха с 4:6, 1:6 от вторите поставени Марина Чернишова от Украйна и Свиетлана Пираженка от Беларус.

Диа е на трето място от българките на двойки в световната ранглиста, като заема 364 позиция. На сингъл Евтимова е седма и заема 488 място в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button