Регион

Кризисният център за защита на жертви на домашно насилие остава без финансиране

Кризисният център за защита на жертви на домашно насилие в Димитровград е възможно да затвори през декември, алармираха от Фондация “Български център за джендър изследвания – клон Хасково”.

Причината е, че за пореден път центърът е изправен пред липсата на финансиране на социалната услуга, която предлага. Той е с капацитет за 13 души, които пребивават там от 3 до 6 месеца в зависимост от необходимостта.

През кризисния център в Димитровград е осигурена защита на 29 жени и 28 деца, която е базово условие за процеса на възстановяване след нанесените травми.

От началото на годината през консултативните центрове на фондацията в Хасково, Димитровград и Свиленград пък са преминали 154 жертви на домашно насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
30.11.2017 11:47 11:47

Абе я оставете тия идиотщини -насилие джендър и разни глупости Това е просто едно Топло местенце за няколко души да си живеят добре Срещу насилиетоси има полиция и съд ДЖЕНДЪР ДИВОТИИ

Back to top button