Хасково

Нова опасност от силен вятър, започват и валежи

Жълт код за силен вятър е обявен и за петък в Хасковска област, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър с пориви близ 90 км/ч. В същото време температурите ще се повишат до 18 градуса и ще има валежи от дъжд.

От областна администрация предупреждават, че на 1, 2 и 3 декември в резултат на снеготопене и валежи от дъжд водните нива ще се повишат в горните и средните течения на р. Тунджа, р. Марица, р. Арда и р. Бяла.

В ранните часове на 2 декември ще има значителни повишения на водните нива и са възможни локални поройни наводнения в горното течение на р. Тунджа, в горното течение на р. Марица и родопските й притоци, както и в горното течение на р. Арда.

Водните нива ще бъдат под праговете за предупреждение. В язовирите от каскада „Арда“, които имат трансгранично влияние: Кърджали, Студен кладенец и Ивайловград има достатъчно свободен обем. Институциите са информирани за предстоящите промени на времето и са в готовност за действие при усложняване на обстановката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button