Регион

15 ученици от Стамболово получиха немски сертификати

15 ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в Стамболово получиха немски сертификати, които удостоверяват техните професионални умения в кухнята.

Това стана на тържествена церемония в сградата на общинска администрация. Удостоверенията връчи директорът на училището Гочо Гогов.

Специални гости бяха началникът на Регионално управление на образованието Христина Боева, старши експерт по професионално образование и обучение Дарина Станчева, кметът на общината Мухлис Сербест, както и Юркюш Молла – главен експерт в отдел образование.

Стамболово

В средата на август учениците се завърнаха от двуседмично обучение в Берлин, където стажуваха в кухните на елитни заведения за хранене. Това стана възможно след спечелен от училището проект „Да опознаем европейската кухня – да бъдем по-добри и креативни готвачи“.

„Целта бе да се осъществи мобилна практика на учениците извън страната. Това е единственото средно училище в страната с професионално направление, което печели проект за практика извън границите на България“, обяви Станчева.

Стамболово

Всеки от учениците бе подготвил презентация с впечатчеленията и преживяванията си в немската столица. Две от тях бяха представени на гостите. Бранденбургската врата, Райхстага, музеят на Мадам Тюсо, както и най-големият зоопарк в Европа – този в Берлин, са само част от забележителностите, посетени по време на престоя им в Германия.

Амбициите на училището са всяка година да предоставя възможност на възпитаниците си за стаж в различни страни от Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button