Хасково

15 се изследваха за СПИН за 3 часа в Хасково

15 се изследваха анонимно и безплатно за СПИН за 3 часа в мобилния кабинет на РЗИ пред сградата на инспекцията в Хасково.

Изследванията започнаха в 11 часа и ще продължат до 16 часа. Инициативата е за Eвропейската седмица, посветена на изследването за ХИВ и 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Бяха раздавани презервативи, а на учениците по училищата – червени лентички, символ на съпричасността. Както Haskovo.info писа, по-рано изследвания за СПИН се проведоха в две хасковски гимназии – Езикова гимназия „Асен Златаров“ и Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Трима са ХИВ-позитивните за последните 3 г. в Хасковска област, сочат данните на РЗИ. За периода 2014–2016 г. здравната инспекция е извършила в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН и по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции изследване за ХИВ-носителство на 8202 лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
асд
асд
01.12.2017 15:46 15:46

когато „анонимно“ влизаш да се изследваш за СПИН в бус паркиран на пъпа на центъра…

Back to top button