Хасково

Посланикът на Кралство Дания у нас впечатлен от Хасково

Впечатлен съм от Хасково, изключително красив град, с много добри перспективи за развитие, заяви Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания при първата си неофициална среща с кмета на Хасково Добри Беливанов.

Негово превъзходителство разказа, че е от няколко месеца посланик у нас, като преди това е бил представител на Дания в Китай. По негови наблюдения много датски фирми се оттеглят от Китай и имат намерение да разкрият свои представителства в Европа. 15 компании имат представителство у нас.

Посланикът и кметът коментираха, че е добре бизнесделегация на посети региона за да види на място възможностите. Кметът презентира пред посланика идеята за създаване на бизнесзона в района на предоставеното от Министерството на отбраната на общината летище Узунджово.

Оказа се, че посланикът е добре запознат с работата на хасковсия диригент Михаил Делчев в Дания. Негово превъзходителство заяви, че е възхитен от изпълненията на хора за българки фолклор, ръководен от Делчев. Посланикът прояви интерес към Музея на тракийското изкуство в източните Родопи в село Александрово. Бъдещото европредседателство на България също бе тема на разговорите между Добри Беливанов и Сьорен Якобсен.

Негово превъзходителство подари на кмета фотография на известен датски фотограф, а той му върна жеста с умалено копие на статуята на Св. Богородица с младенеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button