Спорт

Димитровград се размина с Купата на България, Стара Загора приема турнира

Домакин на турнира за Купата на България по волейбол при жените ще е Стара Загора. Haskovo.info припомня, че Димитровград бе другият кандидат с обновената си спортна зала „Младост“.

От федерацията вече са разпратили писма до „Берое“ и „Раковски“, кой ще е домакин на турнира, който ще се проведе от 20 до 23 декември в общинската спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. На клубния сайт на „зелените“ е качена и информация още преди официалното изявление на федерацията.

Право на участие имат отборите, заели местата от I-во до VI-то след приключване на полусезон „Есен“, като единственият отбор аут от надпреварата е „Казанлък Волей“.

За определяне на схемата се използва крайното класиране след изиграване на полусезона от първенството и се прилага принципът на „спиралата“. Отборите на „Марица“ и ЦСКА се класират директно на полуфинал, като първи и втори във временното класиране.

В първия ден са предвидени два двубоя. „Раковски“ (Димитровград) играе серщу домакините „Берое“, а „Левски“ срещу „Славия“. За 22 декември са насрочени полуфиналите. В първия „Марица“ посреща победителя от двубоя „Берое“ – „Раковски“, а ЦСКА ще спори за място на финала с „Левски“ или „Славия“. Финалът е предвиден за 23 декември.

От клубното ръководство на „Раковски“ са амбицирани за реванш след загубата за първенство срещу „Берое“ миналия петък в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button