Външни публикации

Над 800 души вече работят в новия завод на Yazaki в Димитровград

Японският работодател дава сигурни доходи, допълнителни придобивки и много възможности за кариерно развитие.

Над 800 вече са наетите служители в новия завод на Yazaki България в Димитровград, който стартира производствения процес през септември 2017 г. Очаква се броят на работниците да достигне 1000 до края на 2017 г. и да надхвърли 1500 в края на 2018 г.

Заводът за производство на автомобилни кабелни инсталации в Димитровград е третият и най-голям в групата на българските заводи на Yazaki, след тези в Сливен и Ямбол. Клиенти на Yazaki България са едни от най-големите и известни марки автомобили.

Новият завод е изграден върху терен от 53 хил. кв. м. При оборудването му са следвани най-високите стандарти за условия на труд и правила за здраве и безопасност. Базата включва социални зони, столова, тренировъчен и медицински център.

Yazaki Димитровград продължава да наема нови хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси, информационни технологии.

Най-голям брой хора ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит.

Всички служители на Yazaki преминават през теоретично и практическо обучение, за да бъдат добре подготвени за производствения процес.

Работниците получават трудово възнаграждение от първия ден, в който започнат обучение.
Като част от активната си политика за удовлетвореност на служителите, през юли ръководството на Yazaki увеличи възнагражденията на наетите в България служители със средно 20%. Преразглеждане на възнагражденията ще има в началото на всяка година съобразно тенденциите на пазара на труда, казва Фернанда Таварес, HR Business Partner в Yazaki Европа.

След направеното през лятото увеличение, стартовата заплата на наетите на позицията оператор сега е около 750 лева.

Тази сума включва бонус възнагражденията и пакета социални придобивки, които работодателят осигурява: ваучери за храна, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване, безплатен транспорт.

Едновременно с наемането на нови хора, Yazaki Димитровград се фокусира върху професионалната удовлетвореност на настоящите служители, като им предоставя много възможности за обучение и кариерно развитие. „Имаме уникален начин за обучение и оценка на талантите и вярваме, че всеки човек може да се представи максимално добре чрез подобряване на уменията си и чрез подкрепа от екипа.“, казва Фернанда Таварес.

Като глобална компания, която следва японските културни традиции и ценности, Yazaki е надежден партньор на своите клиенти, като в същото време поема сериозна отговорност към своите служители, околната среда и обществото. Инвеститорът си сътрудничи с общините Хасково и Димитровград с цел подобряване жизнения стандарт в региона.

Дългосрочните цели на Yazaki България са да остане един от най-големите инвеститори в страната и да се превърне в еталон за европейските заводи на групата, следвайки най-добрите глобални практики на компанията.

Официалното откриване на завода Yazaki в Димитровград ще бъде през април 2018 година.

Back to top button