Хасково

Полицията на крак за Студентския празник

В дните преди студентския празник полицията е планирала конкретни мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата, съобщават от областната дирекция на полицията.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти. Провеждат се предварителни срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим.

Ще бъдат проверени питейните и увеселителни заведения за консумация на алкохолни напитки без акцизен бандерол, с фалшив бандерол или с неясен произход, както и продажбата на контрабандни цигари.

Предстоят проверки за предотвратяване на продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без сертификат за качество.
„Пътна полиция“ създава необходимата организация за контрол по безопасността на движението. Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите.

Контролът ще се осъществява основно по пътищата към местата за празнуване и в близост до тях.
Съвместно с представители на общините се уточняват мерките по организиране на движението и паркирането в районите, където се очаква да пристигнат автомобили на празнуващи. Със съдействието на управителите на заведенията и ръководителите на охранителните звена ще се договорят превантивни мерки, намеса и бързо уведомяване на полицията в случаи на опити за шофиране от явно пияни водачи.

“Пътна полиция” отново призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен. Ще бъдат използвани максимално възможностите на мобилните камери за видеонаблюдение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button