Хасково

Беливанов: Търсим варианти за поевтиняването на детските градини

Кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че не е против поевтиняването на детските градини в Хасково.

Градоначалникът заяви, че вече е възложил на експерти да проучат как и с колко това може да стане на база финансовите възможности на общината.

Беливанов коментира предложението на общинските съветници от вчера за финансово облекчение, като се плаща по 1 лв. на ден за забавачка. Според кмета идеята за поевтиняването е добра, но има изискване за представяне на много документи, което ще затрудни родителите и градините. По неговите думи трябва да се изчака идеята да изкристализира.

Haskovo.info припомня, че съветниците обвързват левчето на ден за забавачка с посещаемост на детето от поне 70% процента от работните дни на месец. Другата работна формулировка бе за 1 лв. на ден и не по-малко от 16 лв. на месец, защото директорки на забавачки изказаха притеснения да не се натоварят повече семействата на деца, които боледуват и отсъстват повече.

За да се ползва облекчението при заплащане на таксата общинските съветници предлагат и следните условия: постоянен или настоящ адрес на един от родителите в община Хасково, трудово или служебно правоотношение на родителите, или родителите да са студенти редовно или задочно обучение, или самоосигуряващи се. В случай, че някой от родителите е безработен е необходимо да има постоянна регистрация към Бюрото по труда и не е отказвал работа, която му е предлагана или да не е освобождаван от такава работа, поради дисциплинарно нарушение. Родителите не трябва да имат непогасени изискуеми публични задължения към община Хасково.

Предстои да се проведе подобна среща и с родители и след широко обществено обсъждане предложението за финансово облекчение да се избистри и да бъде внесено за разглеждане в общински съвет през януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

22 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боляровец
Боляровец
08.12.2017 15:26 15:26

Дядо Добри, потърси вариант да си намериш свободно място в психодиспансера или някоя клиника за алкохолици и ни отърви от жалкото си присъствие.

anonimen
anonimen
08.12.2017 16:42 16:42
Отговор до  Боляровец

Освен лични нападки към кмета, който явно много пречи на някой виждам само едно единствено предложение по същество. Питам се тези форуми под статиите за да оплюят определен човек ли стоят анонимни или наистина да се коментира новината. Всъщност чия поръчка изпълнява сайта за да продължава да допуска обидни и уронващи престижа коментари?
Възможно ли е да се коментира само с регистрация пред фейсбук или нещо такова, тогава е възможно да стане ясно, че коментиращите са едни и същи „активни граждани“

Кауня
Кауня
08.12.2017 15:27 15:27

Няма какво да ТЪРСИ ВАРИАНТИ,ами да действа незабавно!!!Кво се петлярка дъртия куфилник???Няма кой да го чака!!!
Да го е.а в г.за!!!

Тодор
Тодор
08.12.2017 15:34 15:34

Само не разбрах Консулов и Трендафилова в качеството на какви присъстваха на събирането на директорите на градините.

анархия
анархия
08.12.2017 15:36 15:36
Отговор до  Тодор

В качеството си на хора, които до сега вършеха всичко в тази община. От както ги няма некадърниците не могат да се справят и всичко е на самотек. Анархията в администрацията взела своя превез.

Аз
Аз
09.12.2017 12:40 12:40
Отговор до  анархия

Че тия некъдърници са от Герб.

гнус
гнус
08.12.2017 15:34 15:34

Гнусен долен старец! Червей ! Защо му слагате снимката на тоя жалък старец?

Авдиева
Авдиева
08.12.2017 16:38 16:38

Мислех, че това е сериозна медия, но при допускането на подобни коментари се чудя как още някой не Ви е осъдил?! Лични нападки визирам „долен старец“,“жалък старец“,“дъртия куфилник“ а в първия коментар директно обвинение в алкохолизъм на длъжностно лице….. Не знам има ли юристи в това Хасково защо никой не сезира съответните съдебни власти.
Иначе съм ЗА намаление на таксите за детски градини, но дали е възможно това да стане спрямо дохода на хората. Ако получават повече пари родителите да си плащат пълна такса, ако са социално слаби нека има намаление. За някои не е проблем и 200 лева да е таксата за други е трудно дори да е 20. Нека се съобрази с дохода

????
????
08.12.2017 16:47 16:47
Отговор до  Авдиева

До Aвдиева
Кое е лъжа, че е старец ли? Ми не е първа младост!
Че е изкуфял ли? Всяко негово действие го затвърждава!
Че е алмохолик ли? Идете по заведенията вечер и ще се уверите как обръща чашкиъе!

всички
всички
08.12.2017 17:13 17:13

Иди си!Иди си!

Анонимен
Анонимен
08.12.2017 17:26 17:26

Аз пък искам да помоля журналистите да питат когото трябва и да ни напишат статия с отговорите на въпросите: Кога ще се подобрят условията в ДГ ? Редно ли е да се приемат по 30, понякога и повече деца, в една група ? Кой следи да връща болните деца у дома ? Отидете на проверка и вижте, че масово ходят болни деца? Кой носи отговорност? Защо не се връщат? Защо личните лекари издават бележки за ДГ на болни деца?

АВДИИИЕВААААА.......АВДИИИИ
АВДИИИЕВААААА.......АВДИИИИ
08.12.2017 18:34 18:34

Авдиева явно е дъ.та ба.ичка от соца!!!Лелка,дето не знае какво изобщо се случва!!!И сигурно мирише на НАФТАЛИН!
ХОДИ ДА СИ ТЪРСИШ АДВОКАТ,Г-ЖО АВДИЕВА!!!!

Пр-ката
Пр-ката
08.12.2017 18:57 18:57

Или е пиарката на общината !

ЧИЧ Тодю
ЧИЧ Тодю
08.12.2017 19:09 19:09
Отговор до  Пр-ката

МЛогУ вЪ гризе тая Пиярка на общината. Няма статия където да не сте я оприказвали. Ам да вземе да стане един зам.-кмет, че поне да си струва оХуртОването.

алъш вериша да върви
алъш вериша да върви
08.12.2017 19:13 19:13

Има ли вече някой в тоя град дето да вярва на този кмет? Все ще види, ще провери , ще препрати въпроса към някой друг. Нищо конкретно до сега едно безумно лавиране и шикалкавене.

Нели
Нели
09.12.2017 0:39 0:39

Вие като го предлагахте на бат Боко за кмет къде бляхте?

ДЯДО КОЛЕДА
ДЯДО КОЛЕДА
08.12.2017 20:38 20:38

Много герберчете коментират тука бе Каквва е тази дивотия Ами този кмет вие си го избрахте бе АБДАЛИ заедно с Дилянчо що четки бяха що приказки а сега -куфилник дъртак и т н Я си –––мамата бунашка

Хайде намерете начин
Хайде намерете начин
09.12.2017 3:24 3:24

Хайде намерете начин да пенсионирате Насето – пом.директорката на ученическото общежитие. Стига с тия изпълнения на вечната любовница, за която законите не важат. Аман от големите й хвалби и постоянни интриги, с които се занимава, за да седи на поста, за да взема големите заплати и облаги на гърба на другите хора, макар че отдавна навърши години за пенсия. Стига излагации.

anonimen
anonimen
10.12.2017 8:20 8:20

То да е само вечната любовница още колко дърти баби пенсионерки се подвизават по детските градини .направете една справка и ще видите и оправданието е че няма специалисти.Нищо подобно просто са все на някого хора и според вас един пенсионер колко е продуктивен на работа с деца? И Доколоко могат да работят до 80 или 90 ….?
Крайно време е със закон да се забрани на пенсионери да заемат длъжности и работни места на млади кадри.И да направят реялен подбор с конкурс за длъжностите …но уви едва ли ще се случи просто си мечтая…нали идват коледни празници …

Случаят
Случаят
11.12.2017 11:33 11:33

Случаят с пом.директорката на ученическото общежитие наистина е от много години и няма човек в сферата на образованието от Хасково, който да не го знае и да не се възмущава. Тази любовна персионерска история продължава много отдавна, но на управляващите не им пука, че целия град се подиграва на въртиопашката Насенка. Законът за нея не се прилага и това е срам голям. Хората си чакат, пък Насенцето си взема високите заплати и бонуси, за каквото й дойде на ум. Занимава се само с интриги и селски вечеринки, за които се скъсват от работа всички около нея, пък тя обира славата и наградите. Тази нахална жена се мисли за незаменима, но само в това, за което любовникът й я назначи. Пенсионирайте я, бе. Няма ли да сложи някой край на това беззаконие. Младите стоят без работа, а началничката на общежитието съкращава и уволнява, за да остане на поста докато може да ходи. Батимов ряпа да яде.

А кога ще намерите
А кога ще намерите
14.12.2017 12:07 12:07

А кога ще намерите варианта за пенсионирането на Насенцето – пом.диракторката на ученическото общежитие. Законът ясно казва, какво се прави, когато навършиш години за пенсия. Този закон само за тази въртиопашка ли не важи. Годините и парите си текат, а решението на този очеваден въпрос си стои пръшасал и в забрава. Ех, тези недосегаеми любовници, нямат ни срам, ни наяждане.

Продължавате да давате
Продължавате да давате
15.12.2017 8:29 8:29

Продължавате да давате големи заплати на началници в пенсионна възраст, откъде пари да има. Пом.директорката на ученическото общежитие си живее от години на гърба на колегите си, като ги тормози по всякакъв възможен начин, за да реализира личните си цери и амбиции, а вие спите. Защо не пенсионирате тази стара жена, ами я оставяте да се кълчоти с фалшиви изяви, с които се представя за гениална и незаменима, а си е просто един нахален навлек. Пенсионирайте я най-сетне, бе. Защо не спазвате закона за пенсионирането на гражданите или тя е нещо повече от гражданка. Просто любовница на шефа.

Back to top button