Любопитно

Хасковските тракийци с грамота за доброволчество

Читалище „Тракия 2008“ и Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково получиха грамота от националния конкурс „Доброволческа инициатива 2017“.

Отличието се връчва за успешната инициатива за събиране на предмети за камерна етнографска сбирка. Тя бе дарена на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул, в което деца и възрастни наши сънародници учат български език.

Както Haskovo.info писа, с новата сбирка започна новата учебна година в града край Босфора.

Отличията на неправителствените организации бяха връчени на церемония в столицата по случай Международния ден на доброволеца. Конкурсът бе организиран от Фондация „Лале“ и Националния алианс за работа с доброволци за седма поредна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Крум
Крум
12.12.2017 17:56 17:56

хасковските тракийци престанаха да бъдат тракийци а лъснаха като гъзолизци след като Когурга взе властта и те преименуваха тракийското дружество от името на Петко Киряков на Георги Сапунаров, който е някаква плюнка в сравнение с най-великия българин от Тракия

Back to top button