Регион

Арестуваха виетнамци и французин с фалшиви документи на границата

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава бързо производство спрямо Динх М., на 22 г., и Нгуен Т., на 30 г., граждани на Виетнам, за това, че влезли през границата на страната без разрешение и за използване на неистински документ за самоличност, съобщават от държавното обвинение.

На 11 декември на ГКПП „Капитан Андреево – гара“, пристигнал международен пътнически влак, пътуващ от Истанбул за Букурещ. Като пътници в него пътували виетнамските граждани Динх М. и Нгуен Т. Граничните полицаи извършили паспортна проверка, при която двамата виетнамски граждани представили пред тях тайвански електронни задгранични паспорти. При поставяне на електронните паспорти на устройството за разчитане, и след прочитане на чипа на персонализираната страница, се появили снимките на истинските собственици на документите.
Виетнамските граждани са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Свиленградската прокуратура привлече като обвиняем и Йозджан Я., на 27 г., за това, че съзнателно използвал неистински официален документ.

На 10 декември на ГКПП „Капитан Андреево“ за влизане в страната от Турция пристигнал лек автомобил с френски регистрационен номер, управляван от Йозджан Я., гражданин на Франция с турски произход. При извършената проверка, дежурният граничен полицай поискал личните документи на водача и тези на автомобила, както и свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Обвиняемият Йозджан Я. представил полско свидетелство за управление на автомобил, което било неистинско. Той обяснил,че имал валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство, но му било отнето, поради множество нарушения, а с неистинското се снабдил по Интернет, защото му било необходимо да пътува до Турция.

Обвиняемият Йозджан Я. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button